RSS

>Dinar Emas dan Dirham Kelantan dicontohi

11 Feb

>

Kota Bharu:

Langkah kerajaan Kelantan memperkenalkan Dinar Emas dan Dirham bermula pada enam tahun lepas mendapat perhatian dan dituruti oleh kerajaan Perak. Kerajaan perak dilaporkan akan melancarkan Dinar dan Dirham pada hujung bulan Febuari 2011 ini dalam bentuk instrumen simpanan dan pelaburan.

Dalam krisis mata wang sekarang Dinar lebih penting di gunakan sebagai alat pertukaran berbanding perlaburan. Kerajaan negeri berusaha mencari jalan untuk menggunakan Dinar secara elektronik bagi memudahkan ianya digunakan di peringkat antarabangsa.

Dijangka kad elektronik Dinar dan Dirham akan diperkenalkan akhir tahun ini bagi memudahkan pemiliknya menggunakan kad tersebut walaupun di luar negara.

Sumber oleh : Salmah Mat Husain

 
7 Komen

Posted by di Februari 11, 2011 in Fakta

 

7 responses to “>Dinar Emas dan Dirham Kelantan dicontohi

  1. jimon

    Februari 12, 2011 at 00:55

    >boleh ker kalau nak beli Dinar dan Dirham ni secara online?

     
  2. mdshaari

    Februari 12, 2011 at 05:11

    >Assalamualaikum, bro nazri rasa aku boleh beli kat :- http://www.nubex.com.my/v2/index.phpdaftar akaun percuma dan kemudian boleh buat pembelian secara ONLINE.

     
  3. jimon

    Februari 12, 2011 at 06:10

    >thanks bro…nanti daftar akaun kat link tu

     
  4. jimon

    Februari 12, 2011 at 06:12

    >masukkan lah widget shoutmix, senang nak chat..hehe bila nak post pasal jersi harimau malaya? ramai yang berminat ni

     
  5. mdshaari

    Februari 12, 2011 at 09:00

    >Akan di percepatkan insya'allah. hihihi

     
  6. jimon

    Februari 13, 2011 at 12:42

    >tak dapat lagi gambau TT minoriti tadik🙂

     
  7. mdshaari

    Februari 13, 2011 at 21:59

    >Okay bro nazri aka nazri dah hantar gambaunya…jgn mare aaaa🙂

     

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

 
The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers like this: