RSS

>ON WHEEL BALANCING & ALLIGNMENT

18 Feb

>

Assalamualaikum.
Pada 18/01/2011 aku balik kampung halaman Simpang Empat, Alor Gajah, Melaka, teringat nak pergi buat on wheels balancing dan allignment. 

Yang sebenarnya aku dah lama aku draft topic ni dan disebabkan baru sekarang ni masa mengizinkan, barulah dapat aku publish topic ni sekadar berkongsi info jer.



Pergi ni pun sbb terbaca posting rakan EOCM di SR…

masa raya nanti jom buat balancing kat SC klemak, alor gajah  Wink



sikit pembetulan bro, bukat kat SC Klemak, kat kedai otai area simpang empat klemak tuh…ni picture sket kasik Chan tgk on wheel balancing…kat ipoh x de kot Chan.. Grin







Uploaded with ImageShack.us


First time aku tengok machine dan kaedah balancing yang di gunakan… Shocked Grin Cool

sempat juga aku mengambil gambau buat rujukan kengkawan…manalah tahu suatu hari kalau nak buat…nak merasa…hihihihi

ON WHEEL BALANCING & ALLIGNMENT DI ALOR GAJAH MELAKA  

TERPERINCI : Berdekatan Simpang 4 antara ke Alor Gajah –ke Lendu / Masjid Tanah / Tg. Bidara – ke Durian Tunggal / Jasin –ke Bandar Melaka, selepas  Sekolah DOL SAID menghala ke Bandar Melaka. 

Tambahan info lokasi. kedainya betul2 kat tepi simpang dan juga bersebelahan dengan 
pencawang kecil TNB. kedai memang nampak buruk,tapi pomen lama dan banyak pengalaman tu.

Bertentangan dengan kedai ni (seberang jalan) seperti gambar di bawah:-

On Wheel Balancing – RM 10.00 sebiji x 4 = RM 40.00

Untuk tidak memeningkan sila lihat gambar ini dari kiri ke kanan,
mulakan dari atas ke bawah (proses yang berlaku)
Allignment  RM 20.00
Untuk tidak memeningkan sila lihat gambar ini dari kiri ke kanan, 
mulakan dari atas ke bawah (proses yang berlaku)

Masa yang diambil untuk proses balancing dan allignment ni 
dari 15:30 – 16:15 = 0:45 min, dan proses ni memerlukan dua orang.. Cool 

Siapa yang berminat atau ingin mencuba bolehlah pergi ke Alamat 

KM 240, Kampung Kelemak, Alor Gajah, 78000 Melaka. 
No Tel : 06-5562703 / 012-6842663 
Nama tokeh kedai Leong Foo Heen kelebihan boleh cakap TAMIL


 
4 Komen

Posted by di Februari 18, 2011 in Exora Milik Aku

 

4 responses to “>ON WHEEL BALANCING & ALLIGNMENT

  1. mdshaari

    Februari 20, 2011 at 09:04

    >Lepas buat On-wheel balancing ni, aku pandu 150km per/jam. Alhamdulillah tak rasa gegar pun stering.Cukup puas hati.🙂

     
  2. jimon

    Februari 21, 2011 at 13:29

    >Tak berkesempatan lagi nak singgah kedai otai ni..setakat ni yang aku buat kat bangi ni ok lagi…

     
  3. mdshaari

    Februari 21, 2011 at 15:15

    >Syok tu bro, lepas buat on wheel ni,tapi aku rasa kat mana pun janji hasil terbaik mesti kita tak akan cari tempat lain. Aku nak merasa buat sbb testimoni rakan2 EOCM SR.

     
  4. mdshaari

    Ogos 24, 2011 at 15:56

    Hari ini sempat aku pergi buat On-Wheel balancing buat kali kedua. Tapi harga dah naik RM2 setiap tayar dari RM10 ke RM12..

     

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

 
The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers like this: