RSS

>Beli Handy dan DIY pasang Cable,Bracket dan Antena

30 Jun

>

Kali ni aku nak posting rakan EOCM yang sama macam aku juga, baru meminati hobi Radio komunikasi dua hala dan mendaftar dengan Jaluran TDM Total Communication And Services. Member pergi sendiri mendaftar dengan Pak Shukri selaku Pengerusi TDM di Port. Dickson.

Tak nak tunggu lama2 member aku ajak pergi temankan dia beli handy di Plaza LowYat. Nama Kedai Icam

Akuamy82 ni cadang nak cari yang serupa ngan model yang aku beli Quansheng TG-UV2 (dual band) dan alang dah membeli terus beli sekali ngan Antenna, Cable Dan Bracket untuk di pasangkan di Exora beliau.
Pergh..kalau dah minat ada belasah jerlah..

Keesokkan harinya pula terus DIY pasang cable,bracket dan antenna pada exora beliau..tak mau buang masa..maklum ler dah bayar lesen pendaftaran TDM dan barang pula dah ada…hehehe.

Sempat lagi tempek emblem Handling By Lotus yang di beli dari member EOCM juga – Bro jimon

 
6 Komen

Posted by di Jun 30, 2011 in EOCM Related, Radio TDM

 

6 responses to “>Beli Handy dan DIY pasang Cable,Bracket dan Antena

  1. mdshaari

    Jun 30, 2011 at 13:29

    >Dah lama aku draft sebab empunya badan belum kasi green light masa tu hehehe.

     
  2. jimon

    Jun 30, 2011 at 13:48

    >hehehe tu lah rasa macam dah lama jer akuamy mintak ko rekemen handy ni😀

     
  3. mdshaari

    Jun 30, 2011 at 16:00

    >pssttt jgn bagi tahu org lain bro hehehe

     
  4. mdshaari

    Jun 30, 2011 at 16:05

    >kalau ikutkan banyak lagi entri yang aku draftkan tapi tak berkesempatan nak edit dan post sbb tiada masa yang sesuai juga disbbkan busy erm maklumlah kuli jer…

     
  5. akuamy

    Julai 1, 2011 at 07:25

    >hahaha akhirnya terpost jugaN52 pun dah tukar ke EAMY mlm ni kalo sempat amik sticker baru yuhuuu

     
  6. mdshaari

    Julai 1, 2011 at 18:49

    >hehehe apa nak buat kesibukan melanda🙂, ye lah sekarang dan tukar callsign kepada ECHO.Sticker baru ni cam besar skit…heheheAlhamdulillah sticker dah terima dari Echo Alpha Sierra..amacam bro seronok tak perjumpaan dengan ahli TDM, ramai ke yang hadir

     

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

 
The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers like this: